Wij gaan in onze school uit van elkaars kracht, talent en mogelijkheden. Wij staan middenin de wereld en willen met kinderen, ouders en medewerkers bijdragen aan een betere, duurzame samenleving en toekomst.

 

Dit doen we door kinderen mee te geven wat zij nodig hebben om nu en ‘later’ actief mee te kunnen doen. Niet alleen door bijvoorbeeld te leren lezen en rekenen. Kinderen ontwikkelen zich bij ons op school juist ook sociaal en krijgen breder zicht op hun talenten.

 

‘Leren leren’ en samenwerken zijn voorbeelden van vaardigheden die kinderen hun leven lang nodig hebben. In elke groep besteden wij er daarom aandacht aan.

We leren kinderen ook om op een veilige, creatieve en kritische manier hun weg te vinden in onze digitale samenleving. Zo komen ICT-basisvaardigheden, informatievaardigheden, mediawijsheid en computional thinking aan bod. Kinderen leren ook de beginselen van programmeren door te werken met programmeerrobots.

 

We geven voorlichting over verslaving, goed omgaan met geld, liefde en seks en gaan in gesprek over deze thema’s. Tijdens wereldoriëntatie krijgen kinderen een bredere blik op hoe onze samenleving werkt, op andere culturen en de rest van de wereld.