Wij zijn een Gezonde School

Gedurende het schooljaar proberen wij als Gezonde School gezond gedrag aan te leren bij de leerlingen. Met behulp van workshops en voorlichtingen over gezond gedrag proberen wij dit te bereiken.

Niet alleen gezond gedrag wordt gestimuleerd binnen onze school, maar ook gezonde voeding speelt een belangrijke rol. We kunnen gebruik maken van het EU-schoolfruit dat ons iedere week vers wordt geleverd. Snoep, chips e.d. worden in de pauzes verboden en mogen dus niet worden genuttigd. Ook dit draagt bij aan de Gezonde School.

Natuurlijk bewegen onze leerlingen ook, tijdens bewegingslessen worden diverse sporten aangeboden en leren leerlingen omgaan met winst/verlies. Hierbij staan voornamelijk de sociale vaardigheden centraal die we door middel van verschillende activiteiten proberen te verbeteren. Ook buiten de gymzaal wordt er flink bewogen. Zo doen we mee met verschillende sporttoernooien die worden georganiseerd en proberen we tussen de lessen door nog de nodige energie kwijt te raken door ‘natuurlijk bewegen’.

Niet alleen onze leerlingen worden gestimuleerd om gezond gedrag te vertonen. Ook onze medewerkers van SO de Widdonckschool & VSO de Ortolaan proberen het goede voorbeeld te geven. Middels de ASR Vitality app wordt het bewegen (ook buiten schooltijd) onder de medewerkers bevordert waarbij beloningen voor iedere beweging centraal staan. Tevens worden er maandelijks sportactiviteiten georganiseerd voor en door collega’s.