Het beste onderwijs realiseren samen met onze leerlingen.

Muziekvoorstelling 'De vulkaan' Widdonckschool Heibloem

01 juli 2019

Leerlingen van de Widdonckschool en De Ortolaan Heibloem hebben vorige week te gekke muziekvoorstellingen gemaakt samen met de Raw Resonance, met als thema ‘De Vulkaan’. Voorafgaand aan de voorstelling hebben leerlingen in de klas een workshop gevolgd. De eigen groepsleerkrachten hebben daarna nog geoefend met behulp van een lespakket en tijdens de muzieklessen is er extra geoefend.

De gymzaal was omgetoverd tot een interactief muzikaal theater. Wat daarna in 45 minuten gebeurde, was werkelijk fantastisch. Om iedereen een indruk te geven, hieronder een korte samenvatting van het verhaal.

De drie volkeren kwamen vanaf school in een stoet aangelopen op weg naar ‘De Vulkaan:

  • De Hum, het volk van de aarde
  • De Waja, het volk van het water
  • De Wahisja, het volk van de luch

Ieder met zijn eigen taal en melodie.

De volkeren werden om de beurt naar binnen geroepen om plaats te nemen in het theater. Ze wisten niet van elkaars bestaan, maar ze hadden alle drie dezelfde naam en melodie voor de aarde ‘Wannehey’. Iedereen leefde op de aarde met elkaar in harmonie en alles was in balans. Toen de volkeren groter werden gingen zij steeds meer vragen van de aarde. Het land verandere in een woestijn en ze moesten op zoek naar nieuwe leefgebieden. Na lange reizen ontmoetten de drie volkeren elkaar op het laatste groene eiland. Ze spraken elkaars taal niet en besloten elkaar met rust te laten. Helaas lukte dat niet en werden ze jaloers en ontevreden. Ze waren gedreven door hebzucht en begonnen elkaars heiligdomen te plunderen. De aarde ‘Wannehey’ raakte uitgeput en de volkeren krijgen ruzie. De vulkaan ontplofte….’Wannehey’ greep in en de volkeren moesten samen tot een oplossing komen. Door naar elkaar te luisteren en samen te werken, begonnen ze elkaar te begrijpen, de melodieën van de volkeren werden 1 melodie die samen werd gezongen!


Het team van de Widdonckschool en De Ortolaan is trots op alle leerlingen en collega’s. Samen hebben ze een supermooie muziekvoorstelling opgevoerd voor ouders en verzorgers, waarmee ze het schooljaar zeer muzikaal en vooral samen met elkaar (leerlingen, leerkrachten en ouders) hebben afgesloten!

Nieuwsgierig? Bekijk dan deze video als compilatie van de voorstelling.


 


De link naar de huidige pagina is naar je klembord gekopieerd


Nieuwsarchief

Widdonckschool Heibloem

Meijelseweg 2b

6089 ND Heibloem

Tel.: 0475 - 49 50 91

E-mail: Widdonckschool.Heibloem@aloysiusstichting.nl