De Widdonckschool & het coronavirus COVID-19


Beste ouder(s), verzorger(s), leerlingen,

 

Deze pagina willen we graag gebruiken om u te informeren over het belangrijke nieuws over het coronavirus maar vooral om leuke, mooie ,lieve berichten, foto's, video's te delen die wij dagelijks ontvangen van onze leerlingen. Het doet ons goed om te zien dat alle leerlingen zich ook thuis zó goed inzetten met huiswerk maken.

 

Heeft uw kind of u als ouder ook nog een mooi, leuk of bijzonder moment wat u wilt delen met ouders/leerlingen, dan stuur het door naar de leerkracht en gaan wij ervoor zorgen dat het geplaatst wordt!

 

 

26 maart 2020: Handige site voor ouders: De corona- toolkit

Garage2020 is een netwerk van werkplaatsen om vraagstukken binnen de jeugdhulp vanuit een andere invalshoek te bekijken. Zij definiëren en ontrafelen bestaande problemen en komen met nieuwe oplossingen. De Garage-leden hebben verschillende achtergronden – in de zorg of juist daarbuiten.

Om nog beter aan te sluiten bij de actuele vraagstukken, heeft Garage 2020 een vragenlijst uitgezet om te achterhalen waar jongeren en gezinnen nu tegenaan lopen. Deze wordt benut voor volgende oplossingen. Deze en andere tools zijn te vinden op de ‘Corona Toolkit’-pagina:

https://www.garage2020.nl/corona-toolkit/

 

Tip om te lezen....."De glimlach van een kind"

Voor iedereen die voor een kind zorgt, de belangrijkste baan van de wereld.

Leuke tip om een moment te nemen om dit boekje te lezen...een échte aanrader!

Veel leesplezier.....

Download hier het boekje: De glimlach van een kind

 

Corona boekje voor kids:

Voor iedereen met jonge kinderen......lees het verhaal van " de corona's op gezinsvakantie"......een heldere uitleg over het ontstaan van het coronavirus en wat je moet doen.......

 

Download hier het boekje (PDF)

 

 

Wat gaan we vandaag doen? Kies maar uit!!

/download/ALOYWIDDONCKSCHOOLHEIBLOEM07277.mp4

 

23 maart 2020: Meekijken met de " zondagse' dag van Britt:

 

 

23 maart 2020: Gratis lessen van de Talent Torens.
 

 

 

 Beste ouder(s), verzorger(s),

Ter verlichting van het werk van de leerkracht & ouders in deze Corona-crisis-periode en om het thuis leren wat leuker te maken voor de leerlingen, bieden wij u graag gratis lessen van de Talent Torens aan. Daarmee kunnen de leerlingen thuis zelfstandig aan de slag.

Met deze gratis kunst- en technieklessen kunnen de leerlingen ook even thuis leren zonder continu achter een beeldscherm te hoeven zitten.

Er is een selectie gemaakt van lessen die goed kunnen worden uitgevoerd met materialen die de meeste mensen wel in huis hebben. De kunst- en technieklessen zijn ingedeeld in de passende leeftijdscategorieën, zodat u gemakkelijk de juiste les kunt kiezen voor uw kind(eren).

Hoe werkt het?

Via onderstaande link komt u direct op de webpagina die toegang biedt tot de gratis lesactiviteiten van de Talent Torens. Daar vindt u een overzicht van de geselecteerde thuiswerklessen en de thuiswerk-inlogcode voor de filmpjes bij de kunstlessen:

https://creativekidsconcepts.com/thuiswerklessen/

Heel veel creatief (es-)plezier!

 

 

21 maart 2020:En nog méér foto's van onze leerlingen, druk in de weer met uitdagingen.......ieder op zijn/haar eigen manier, soms met hulp van lieve ouders, opa's/oma's, broertjes/zusjes....en ja, soms ook met nieuwschierige " huisgenootjes"...

 

" De muur van SO5" Een kijkje in de planning van de klas van juf Kim en Stepanie.....Zij hebben een " digitale muur" ingericht waarin je kunt zien waar hun toppers zoal mee bezig zijn....

 

https://padlet.com/janssenshm/5thhfg6lcdpc

 

Maak er thuis het beste van ......Vind je nieuwe favoriete boek


Om die dagen thuis ietsje leuker te maken, heeft Bol.com allerlei coole digitale lees- en luisterboeken voor je gezocht. Hopelijk zit er iets voor je tussen! Ook vind je hier elke dag nieuwe video's waarin een verhaal wordt voorgelezen door de állerleukste voorlezers. Veel lees- en luisterplezier!

https://www.bol.com/nl/m/thuisblijvertjes/?promo=Main_900_flashbanner_A1_CRS_1_thuisblijvertjes

 

 

 

 

20 maart 2020: Zoveel leuke foto's en video's van ijverige, sportieve en creatieve leeringen ontvangen, alvast een voorproefje, de rest volgt nog....

 

 

19 maart 2020: Freek Vonk schiet thuiswerkende ouders te hulp!

Nu de scholen dicht zijn duurt de dag voor thuiszittende kinderen, en hun ouders, wel twee keer zo lang. Ter vermaak komt bioloog Freek Vonk (37) met een YouTube-serie waarin hij als Meester Freek op zijn bekende enthousiaste manier lesgeeft over zijn favoriete dieren.

,Wat een bizarre tijd is dit!", aldus Freek Vonk in de introductie van het filmpje. ,,De scholen zijn dicht en omdat ik net als jullie thuiszit heb ik een leuk plan bedacht: vanaf vandaag ben ik even de meester en ga ik jullie regelmatig iets vertellen over mijn favoriete dieren. Welkom bij mijn eerste les!” Je vindt mijn filmpjes op Youtube!!

 

18 maart 2020: Ga jij de Challenge aan?

Beste leerlingen en ouder(s)/verzorger(s) van SO de Widdonckschool en VSO de Ortolaan,

Vanwege het Corona virus zijn wij genoodzaakt gym op afstand aan te bieden. Daarom hebben wij het volgende bedacht:

de CHALLENGE!!

Kun jij het beter? Daag ons dan uit! (bekijk eerst het filmpje.....)

 

Je mag ons foto's/filmpjes sturen van jezelf in actie!

 

 

Widdonckschool Heibloem

Meijelseweg 2b

6089 ND Heibloem

Tel.: 0475 - 49 50 91

E-mail: Widdonckschool.Heibloem@aloysiusstichting.nl